- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Džem průměr | 60 |
Chia semínka | 15 |
Maliny | 300 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Med | 90 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Ovesné vločky jemné Emco | 300 |
Mouka pšeničná celozrnná | 220 |
Flora Gold | 150 |
Energetická hodnota celkem: 14903 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 142,
Sacharidy (g): 480,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 128,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 828 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 7.9, Sacharidy (g): 26.7, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z jemných vloček, celozrnné mouky, kypřícího prášku, vejce, Flory Gold a medu ručně vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na dva stejně velké pláty. V hrnci svaříme maliny, přidáme džem a chia semínka a necháme vychladnout. Jeden plát těsta vložíme na plech vyložený pečicím papírem, vlijeme malinovou náplň a navrch položíme druhý plát těsta. Pečeme na 180° C cca 45 minut. Ingredience odpovídají malému pekáčku. Hmotnost hotových řezů: 1070 g Nutriční hodnoty na 100 g: 1380 kJ, B 8 g, T 13 g, S 43 g, SAFA 3,1 g, Cukry 11,7 g, Vláknina 6,5 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.